De gemeente Capelle aan den IJssel heeft Moree opdracht gegeven voor het vervangen van de verouderde beschoeiing langs de oevers. In plaats van traditionele beschoeiing wordt, waar mogelijk, gekozen voor natuurvriendelijke oevers. Tussen 2023 en 2026 wordt in totaal 193 kilometer beschoeiing vervangen. Tot nu toe hebben we al meer dan 6 kilometer gerealiseerd.

De natuurvriendelijke oevers bestaan uit kokosmatten en -rollen, waarin verschillende plantensoorten worden ingeplant. Deze planten dragen bij aan de stabiliteit van de oevers, verbeteren de waterkwaliteit en ondersteunen de lokale biodiversiteit door een leefomgeving te bieden voor watervogels, vissen, insecten en kikkers. Hierdoor ontstaat een duurzaam ecosysteem dat zowel de ecologie als de waterkwaliteit ten goede komt.

       


     

Het Verhaal

In Het Verhaal delen Arthur Moree en Steven Verstraten van Moree, samen met Martin Braal van de gemeente Capelle aan den IJssel, hun ervaringen over de totstandkoming, realisatie en samenwerking bij dit project, gericht op een duurzamer en groener Capelle. 

Bekijk de video:

5.webp

“We kunnen niet doorgaan met het ‘opeten’ van de wereld”

Moree kijkt vooruit

Kom je hier ook werken?

Vacatures

Samen aan iets moois beginnen?

Neem contact op
Werkoverleg met tablet.jpg